Rabu, 2 April 2014

Energizing Soy Protein (khas untuk pesakit kencing manis.)

Assalamualaikum,

Sallam Ceria Selalu.
ESP atau Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk didalam pasaran 
menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkayakan dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur, tua dan muda. Manakala kandungan Indeks Glisemik ( G.I. ) yang rendah ia itu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.

Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Manafaat Utama:-
  • Awet Muda - Asid Amino penting untuk membina otot, keke, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
  • Baik untuk Hormon - Kacang Soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
  • Baik untuk Prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas didalam sel badan sebelum ia menukar sel DNA kepada sel kanser.Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovary, menopaus dan pembesaran prostat.
  • Kulit Remaja - Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan kesembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal Tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan, stress.
  • Membaiki Pigmentasi - Membaiki masaalah rambut seperti rambit beruban dan gugur, membaiki masaalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki Memori - meningkatkan kualiti memori, vitaliti,dorongan seksual dan rangsangan.

Rekomendasi :
2-3 kali sehari, 2 sudu besar ( perut kosong ) (boleh campur dengan Meal Shakes dan Performance Drink.)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan